grammofoon Titel televisie


SOUFFLÉ SANSEVÉRIENNE


Voor 4 personen:
- 3 eierdooiers
- 125 g suiker
- 4 eiwitten
- poedersuiker

VOORBEREIDING:
Zet de compacte schijf "Sanseveria's in de aanbieding" op.
Spuit een wolkje van het parfum "Sanseveria nr. 5" (uit de nieuwe Sanseveria-geurlijn) op hals en polsen.
BEREIDINGSWIJZE:
Klop de eierdooiers en de suiker flink op de maat van de muziek tot er een hunkerende massa ontstaat. Het is essentiëel dat U met de hand klopt en niet met een electrische mixer. Zo kan de delicate geur van de ingrediënten zich vermengen met de charmante geur van ons parfum en Uw eerlijke zweet.
Voeg een dosis bescheidenheid, een eetlepel bravoure en een zilveren theelepeltje allure eraan toe. Klop de eiwitten tot een stevige sneeuw en voeg deze aan de hunkerende massa toe.
Laat het geheel voorzichtig op een langwerpige zilveren of wit-metalen schaal glijden, die vooraf beboterd en met poedersuiker bestrooid is. De hunkerende massa met een spatel (niet te) glad strijken. Vervolgens kunt U ze met de spuitzak garneren. Doe dit à l'improviste terwijl U zich laat inspireren door de muziek.
In een matig warme oven plaatsen en tegen het einde van de baktijd bij herhaling 3 maal met poedersuiker bestrooien, zodat het oppervlak carameliseert en degelijk en ouderwets oogt. De soufflé moet 20 à 25 minuten in de oven blijven.
Dien het gerecht onmiddellijk op en zing daarbij Uw allermooiste aria. Geniet van Uw welverdiend applaus. Smakelijk eten!