grammofoon Titel televisie


’Uit de tijd’
Gegarandeerd niet vernieuwend

De Sanseveria’s brengen op humoristische wijze een uniek liedjesprogramma. Hun repertoire bestaat uit een eigen vertolking van Nederlandstalige liedjes uit de 50-er tot en met de 70-er jaren. Daarnaast brengen ze ook zelfgeschreven liedjes en teksten.

In ’Uit de tijd’ staan de Sanseveria’s stil bij de tijd, kijken niet vooruit maar zetten de klok terug. Niet alleen de Sanseveria’s zelf maar ook hun liedjes zijn uit de tijd. De biologische klok tikt... het wordt later en later... waar is de tijd toch gebleven?

De Sanseveria’s staan garant voor een avondje ouderwets amusement, zorgen voor een uitbundige lach maar kunnen ook ontroeren. De voorstelling spreekt een breed publiek aan en vooral voor mensen vanaf veertig jaar is het een feest van herkenning! De nostalgische sfeer van tijdloze liedjes als ’Diep in mijn hart’, ’Zomersproetjes’ en ’Spiegelbeeld’ voeren het publiek terug naar lang vervlogen tijden. Gewapend met slagwerk, toets-, snaar- en blaasinstrumenten creëren de Sanseveria’s een eigen transparant instrumentaal geluid met karakteristieke samenzang.


SANDRA , VERA en RIA zijn de alter ego's van:
- Cato Gubbels : drums, accordeon, fluit, zang
- Josien Mennen : gitaar, basgitaar, sax, zang
- Evelyne Ploum : zang, toetsen

De dames hebben een veelzijdige muzikale achtergrond. Sinds hun conservatoriumopleiding zijn zij actief in het popcircuit, in het theater (o.a. de productie 2PK van Dogtroep) en in de klassieke wereld (o.a. concertenreeks met het Limburgs Symfonie Orkest).

’UIT DE TIJD’ is een boeiende variatie op een alledaags thema met een verassend verloop. Immers: ’Van het concert des levens heeft niemand een program’!

Duur voorstelling : 2 x 40 min.
Min. speelvlak : 6 m x 4 m
Speelperiode : vanaf mei 2007