grammofoon Titel televisie


"Extra belegen"
Meer pit, meer smaak, vol en gerijpt!

De Sanseveria's brengen op humoristische wijze een uniek liedjesprogramma. Hun repertoire bestaat uit een eigen vertolking van Nederlandstalige liedjes uit de 50-er tot en met de 70-er jaren. Daarnaast brengen ze ook zelfgeschreven liedjes en teksten.
Het nieuwe liedjesprogramma van het damestrio heet 'Extra belegen'. De dames zingen over de schoonheid en kracht van de rijpere vrouw, de natuur en de liefde. Het programma spreekt een breed publiek aan en vooral voor mensen vanaf dertig jaar is het een feest van herkenning! De nostalgische sfeer van liedjes als 'Zeg niet nee', 'Margrietje' en 'Het sprookje is uit' voeren het publiek terug naar lang vervlogen tijden.
De naam Sanseveria's (vrouwentongen) staat symbool voor een degelijke ouderwetse plant, die vooral in BelgiŽ nog steeds veel vensterbanken siert. Zij is volhardend, weet zich in alle omstandigheden staande te houden en is allesbehalve een muurbloempje!
Al jaren volharden en floreren de Sanseveria's. Sinds 1999 hebben zij hun succesvolle optredens in cafťs en op festivals ingeruild voor het theatercircuit, waar de muzikale nuances, de subtiliteit en de mimiek nog beter tot hun recht komen. Gewapend met slagwerk, toets-, snaar- en blaasinstrumenten creŽren zij een eigen transparant instrumentaal geluid met karakteristieke samenzang.

SANDRA , VERA en RIA zijn de alter ego's van:
- Cato Gubbels : drums, accordeon, zang
- Josien Mennen : gitaar, basgitaar, sax, zang
- Evelyne Ploum : zang, toetsen

De dames hebben een veelzijdige muzikale achtergrond. Sinds hun conservatorium- opleiding zijn zij actief in het popcircuit (o.a. Gť Reinders Band), in het theater (o.a. de productie 2PK van Dogtroep) en in de klassieke wereld van kamermuziekensembles en koren. Ze zijn alledrie werkzaam als muziekdocent.

De Sanseveria's nemen u mee op een muzikale reis met mooie, soms vergeten liedjes vol verlangen en romantiek. Want de liefde kent evenveel gezichten als de Sanseveria's bezingen!

Duur voorstelling : 2 x 40 min.
Min. speelvlak : 6 m x 4 m
Speelperiode : vanaf maart 2003