grammofoon Titel televisie


"De Sanseveria's borduren voort!"
Bloemetjesjurken en levenslessen in muzikaal programma

De Sanseveria's brengen op theatrale en humoristische wijze een uniek liedjesprogramma. Hun repertoire bestaat uit een eigen vertolking van Nederlandstalige liedjes uit de 50-er tot en met de 70-er jaren. Daarnaast brengen ze ook zelfgeschreven liedjes en teksten.
In "De Sanseveria's borduren voort" borduren de dames voort op het nog steeds actuele thema "de liefde" en op hun zoektocht naar een geschikte huwelijkspartner. Levenswijsheden, heimelijke verliefdheden en onderlinge spanningen vormen samen met de liedjes een verhaal. Het programma spreekt een breed publiek aan en vooral voor mensen vanaf dertig jaar is het een feest van herkenning! De nostalgische sfeer van liedjes als 'een Beetje', 'Middellandse zee, souvenir van een zomer' en 'Weet je nog wel, die avond in de regen' voeren het publiek terug naar lang vervlogen tijden.
De naam "Sanseveria's" (vrouwentongen) staat symbool voor een degelijke ouderwetse plant, die in BelgiŽ nog steeds veel vensterbanken siert. Zij is volhardend, weet zich in alle omstandigheden staande te houden en is allesbehalve een muurbloempje!
Reeds 12 jaar volharden en floreren de Sanseveria's. De laatste twee jaar hebben zij hun succesvolle optredens in cafťs en op feesten ingeruild voor het theatercircuit, waar de muzikale nuances, de subtiliteit en de mimiek nog beter tot hun recht komen. Gewapend met slagwerk, toets-, snaar- en blaasinstrumenten creŽren zij een eigen transparant instrumentaal geluid met karakteristieke samenzang.

SANDRA , VERA en RIA zijn de alter ego's van:
- Cato Gubbels : drums, accordeon, toetsen, piccolo, blokfluit, zang
- Josien Mennen : gitaar, basgitaar, saxofoon, toetsen, zang
- Evelyne Ploum : zang, toetsen, blokfluit, drums

De dames hebben een veelzijdige muzikale achtergrond. Sinds hun conservatoriumopleiding zijn zij actief in het popcircuit (o.a. Gť Reinders Band), in het theater (o.a. de productie 2PK van Dogtroep) en in de klassieke wereld van kamermuziekensembles en koren. Ze zijn alledrie werkzaam als muziekdocent.

De Sanseveria's nemen u mee op een muzikale reis met mooie soms vergeten liedjes vol verlangen en romantiek. Want de liefde kent evenveel gezichten als de Sanseveria's bezingen!

Duur voorstelling : 2 x 45 min.
Min. speelvlak : 6 m x 4 m
Speelperiode : seizoen 2001/2002 en 2002/2003